macaristanMacaristan vize başvurusunda bulunmak için ilk olarak randevu oluşturmanız gerekmektedir. Randevusuz kesinlikle hiçbir işlem yapılamaz. Randevu oluşturmak için 0312 426 00 46 / 0850 299 90 80 numaralarını arayabilirsiniz.

Macaristan’a seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkeye giriş yapabilmek içinMacaristan vizesi başvurusu yapmak zorundadırlar.

Macaristan Devleti Schengen Bölgesi’ne üye ülkeler arasında yer almaktadır. Macaristan’a seyahat etmek isteyen kişilerin pasaportunda geçerli Schengen vizesi bulunuyorsa bu kişiler Macaristan vizesi işlemlerinden Schengen vizelerinin geçerliliği süresince muaf tutulmaktadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport veya Hizmet (Gri) Pasaportu hamili kişiler, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Macaristan vizesi işlemlerinden muaf tutulmaktadırlar.Macaristan Konsolosluğu, kısa süreli (90 güne kadar olan) seyahatlere ilişkin Macaristan vizesi başvurularını doğrudan kabul etmemektedir.

Kısa süreliMacaristan Vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, vize başvurularını konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş kurumlara ya da Vize Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine yapabilmektedir.

Randevu Ve Bilgi Almak İçin Bizi Arayın .

 

 

 

 

 

ÖNEMLİ !!!  Vize başvurusunda bulunmak için ilk olarak randevu oluşturmanız gerekmektedir. Randevusuz kesinlikle hiçbir işlem yapılamaz. Randevu oluşturmak için 0312 426 00 46 / 0850 299 90 80 numaralarını arayabilirsiniz.

ÖNEMLİ !!! 90 gün ve altı başvurularda konsolosluktan işlem yapılmamaktadır. Randevu almak için konsolosluğu aramayınız. Randevu için 0312 426 00 46 / 0850 299 90 80 numaralarını arayabilirsiniz.

ÖNEMLİ !!! 90 gün ve üstü başvurularda konsolosluktan işlem yapılmaktadır. Randevuyu konsolosluk vermemektedir , sadece başvuruyu konsolosluklar almaktadır.  Randevu için 0312 426 00 46 / 0850 299 90 80 numaralarını arayabilirsiniz.

ÖNEMLİ !!! Randevu alırken pasaportunuz mutlaka yanınızda olmalıdır, aksi halde randevu onayınız verilmez.

Uzun süreli konaklama gerektiren (öğrenci, aile birleşimi, oturum vb. )Macaristan vizelerine başvuru yapması gereken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de oturum izni bulunan üçüncü ülke vatandaşları Macaristan vizesi başvurularını Macaristan Konsolosluğu’na veya Macaristan Büyükelçiliği’ne doğrudan yapmak zorundadırlar.

Macaristan vizesi özellikleri

Macaristan, Schengen Bölgesi’ne üye bir ülkedir. Bu sebeple Macaristan’a kısa süreli (90 güne kadar) seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıMacaristan Schengen vizesi için başvuru gerçekleştirmelidir.

Schengen Bölgesi, Avrupa Birliği (AB)’ne üye ülkeler arasında imzalanan ve 1995’te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi’nin yürürlüğe girmesi ile oluşmuştur. Bu sözleşme uyarınca sözleşmeye taraf olan ülkeler arasında bi “iç sınır” oluşturulmuştur. Bununla birlikte Schengen Bölgesi’ne üye ülkeler arasında taraf ülkelerin vatandaşlarına vize uygulanmazken, bölge dışındaki ülkelere karşı da ortak uygulamalar yürürlüğe girmiştir. Schengen Bölgesi toplamda 26 ülkeyi kapsamaktadır. Bu ülkeler; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Liechtenstein, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan’dır. İsviçre, İzlanda ve Norveç de AB üyesi olmadıkları özel bir anlaşma ile Schengen üyesi olmuştur. Schengen Bölgesi’ne üye ülkelerden herhangi birinin vizesine sahip olan kişiler, seyahatlerini vize başvurusunda bulundukları ülkeden başlatmak koşuluyla, Schengen üyesi diğer ülkelere de bu vize ile seyahat edebilmektedir.

Macaristan vizesi çeşitleri:

Macaristan Konsolosluğu, Macaristan vizesi çeşitlerini Macaristan’a yapılacak olan seyahatin amacına ve süresine göre temel olarak iki gruba ayırmaktadır.

Ulusal (Uzun süreli) Macaristan Vizesi:Uzun süreli Macaristan vizesi Schengen vizesi değildir. 90 günü aşan ikamet hakkı tanıyan bu vize eğitim, çalışma, oturum gibi durumlarda başvurulması gereken Macaristan vizesidir. Macaristan Schengen vizesi: Macaristan Schengen vizesi ’A’ tipi ve ’C’ tipi olarak ikiye ayrılır.

Macaristan ‘A’ Tipi Schengen Havalimanı Transit Vizesi: Başka bir ülkeye gerçekleştirecekleri seyahatlerinde Macaristan’dan transit olarak geçmesi gereken Macaristan vizesi tipidir. Macaristan transit vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygulanmamaktadır.

Macaristan ‘C’ tipi Schengen vizesi: 90 güne kadar konaklamayı mümkün kılan Macaristan vizesidir. Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamili vatandaşları pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunmuyorsa Macaristan Schengen vizesine başvuru yapmak zorundadırlar. Bu vize tüm Schengen alanında geçerlidir.Macaristan vizesi başvurusu Macaristan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kısa süreli (90 güne kadar olan) seyahatleri için gerekli olan vize başvurularını konsolosluğa direkt olarak yapması mümkün değildir. Kısa süreli Macaristan vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin başvurularını,Macaristan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlar ve Vize Danışma Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine yapmaları gerekmektedir.

Uzun süreli (aile birleşimi, çalışma, eğitim, vb…..) Macaristan vizesine başvuracak kişileri ise vize başvurularını doğrudan Macaristan Konsolosluğu’na ya da Macaristan Büyükelçiliği’ne yapmalıdır.

Macaristan Vizesi Biyometri İşlemi:

Macaristan vizesi için müracaat eden kişiler, vize işlemlerinin tamamlanabilmesi için Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) aracılığı ile parmak izi taraması yaptırmak zorundadırlar.İlk kez 2011 yılının Ekim ayında Afrika’da uygulana ve sonrasında dünya genelinde yaygınlaşan biyometri işlemi, 2014 yılının Eylül ayından bu yana Yunanistan, İtalya, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya  gibi birçok ülkenin vize başvurularında uygulanmaktadır. Biyometri işlemi dijital bir parmak tarayıcı aracılığı ile ellerde bulunan tüm parmaklarının izinin alınması şeklinde uygulanır. Bu işlem gizlilik yasası çerçevesinde yapılmaktadır. – Ülke ya da hükümet liderleri, ulusal bir yönetimin üyeleri ve onlarla birlikte seyahat eden eşleri, üye ülkelerin hükümetlerinin veya uluslararası organizasyonların resmi bir sebeple davet ettiği ülkelerin delegeleri parmak izi taramasından muaf tutulurlar.

– Krallar, hükümdarlar ve birinci derece yakınları üye ülkelerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonların resmi davetleri üzerine gerçekleştirdikleri seyahatlerde biyometri  işlemi yaptırmak zorunda değillerdir.

– Macaristan Konsolosluğu 12 yaşından küçük çocukları biyometri işlemine tabi tutmaz.

– Parmak izi işleminin uygulanmasına olanak tanımayan herhangi bir fiziki problemi bulunan kişiler biyometri işlemine tabi tutulmazlar.  Bu şekilde yaşanan engel durumlarında 10 parmaktan daha az sayıdaki parmağın izinin alınması mümkün ise, maksimum sayıda parmak izi alınır. Ancak parmak izi verilmesi önündeki engel geçiciyse, başvuru sahibini engelin ortadan kalkmasından sonra yapacağı ilk vize başvurusunda parmak izi taraması yaptırma mecburiyeti vardır.

– Macaristan vizesi başvurusunda bulunan kişiler, biyometri işlemleri esnasında parmaklarında kesik, hasar ya da süs amacıyla yakılan kına bulunmamasına dikkat etmelidir. Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumdaki kişiler engellerini destekleyen tıbbi rapor ibraz etmek zorundadırlar.